Direktlänk till inlägg 4 januari 2013
Boston creme-cupcakes
Kaksmet
75 gram osaltat smör,rumsvarmt
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 1/4 dl standardmjölk
2 ägg
Fyllning:
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 tsk vaniljsocker
2 stora äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk majsstärkelse
Glasyr:
6 1/4 dl florsocker
2 dl kakao
150 gram osaltat smör,rumsvarmt
3/4 dl standardmjölk
+ finriven mörkchoklad,att garnera med
1-2 muffinsplåtar för 12 muffins
spritspåse (valfritt)
Tillagning:
1.Värme ugnen till 200 grader.Sett muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2.Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret,strösockret,mjölet,bakpulvret,vaniljsockret
och saltet på låg hastighet tills blandningen är finsmulig.
3.Vispa ihop mjölken och äggen för hand i en kanna.Häll tre fjärdedelar av mjölkblandningen smulblandningen och vispa på låg hastighet tills allt är inarbetat.Öka till medelhög hastighet och fortsätt vispa tills smeten är slät och tjock.Skrapa ner smeten från skålens kanter med jämna mellanrum.Tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa tills allt är inarbetat och smeten är slät.
4.Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet.Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de har rest sig ordenligt och känns spänstiga.Låt kakorna svalna helt.
5.Medan kakorna gräddas gör du fyllningen.Häll mjölken i en kastrull och låt den koka upp.Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna till fyllningen för hand i en skål tills blandningen är jämn och slät.
6.När mjölken kokar tar du bort den från värmen och tillsätt 4-5 msk av den i skålen med resten av ingredienserna till fyllningen.Häll sedan blandningen i kastrullen med den varma mjölken och rör om så allt blandas.
7.Låt fyllningen koka upp under vispningen och låt den sedan koka i minst 1 minut.När fyllningen har tjocknat häller du upp den i en skål och täcker över de stfolie för att förhindra att skinn bildas.Låt fyllningen stå i 30-40 minuter så att den svalnar helt.
8.Gör glasyren medans fyllningen svalnar.Använd en elvisp eller matberedare med vispen att vispa ihop florsockret,kakaon och smöret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda (blandningen kommer fortfarande att vara pudrig).Tillsätt mjölken lite i taget och vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är mjuk och luftig.
9.Gör ett hål (ca 2 cm i diameter alltså dm och 3 cm djupt) i mitten på varje cupcake med en vass kniv.Spritsa eller skeda upp fyllningen i hålen sett tillbaka de utskurna cupcakebitarna och skär till dem om de behövs för att kakorna ska jämna på ovansidan.Bred glasyren över kakorna med en palettkniv och avsluta med en virvel.Garnera din cupcake med riven choklad.Testa!Pss Kunde inte lägga ut bilder har inte tid nu FörlåtFörlåt! //Mitt-Liv-Jag
Är så trött så god natt men skapar nya bloggen imorrn
Idag har min syrra haft ett litet kalas med mamma,farmor,farfar och Tommy. Vi jag och Elin fick ett Wii fast vi har ju redan köpt de men de va kul ändå. Vi fick just Dance 4 Wii sports och Mario med i wiiet. Nu kollar jag tv så ses kanske sen:)...
Dagen har varit okej första dan var ledig igår:) men har badat och slutade 15.30 liksom tänkte göra ny blogg då har jag två kolla den då för den kommer vara bättre snyggare allt! Ses...
Har funderat på att sluta blogga skriver massa onödiga inlägg som ingen läser ens. Ojj vrf skriver jag de här inlägget? Ingen frågar saker ingen kommenterar! BORING!...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|