Alla inlägg under januari 2013
Nu ska jag skriva lite allt möjligt tex vad jag fick i julklapp,receptena(Förlåt),ALLT!
I julklapp fick jag mkt Iphone,böcker,1D (Love 1D),dagbok,smyckeskrin,top model saker,pennor,godis,pengar,tavla,papper,smycken mm.Tycker jättesynd om dem som inte får julklappar:( Hallå? Vi borde bry oss lite mer! Kan vi inte börja bry oss jag gör de. Kan inte tänka på de börjar gråta då:`(
Nu släpper vi de. Vi ska ha fredagsmys chips,godis,läsk och mkt mer.Mamma,pappa och min lillasyster var och handla i
Ö-vik på Willys dem kom hem med 117 varor (kollade). Nu sitter jag på mitt rum och chillar de är ju freda:) Kanske borde göra nåt snart. Ska fortsätta med recepten men hinner kanske inte alla 4 idag tog jättelång tid att hitta bakelser jag ska skriva letar fortfarande.Kunde tyvärr inte komma nå bilder som jag lovade hade fullt upp idag och hade ingen kamra eller mobil (pappa tog den igår) hittade den nyss. Hahha mst börja bli lite snällare använde den fast jag inte fick hahahha de va ju kul?! Har ni nå tips på vad jag kan baka skriv i chatten behöver inte receptet. Snälla skicka lite frågor har tråkigt. FRåga tex om jag har nån sjukdom eller nåt annat? Snälla? iaf ska mysa nu! //Mitt-Liv-Jag
Boston creme-cupcakes
Kaksmet
75 gram osaltat smör,rumsvarmt
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 1/4 dl standardmjölk
2 ägg
Fyllning:
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 tsk vaniljsocker
2 stora äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk majsstärkelse
Glasyr:
6 1/4 dl florsocker
2 dl kakao
150 gram osaltat smör,rumsvarmt
3/4 dl standardmjölk
+ finriven mörkchoklad,att garnera med
1-2 muffinsplåtar för 12 muffins
spritspåse (valfritt)
Tillagning:
1.Värme ugnen till 200 grader.Sett muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2.Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret,strösockret,mjölet,bakpulvret,vaniljsockret
och saltet på låg hastighet tills blandningen är finsmulig.
3.Vispa ihop mjölken och äggen för hand i en kanna.Häll tre fjärdedelar av mjölkblandningen smulblandningen och vispa på låg hastighet tills allt är inarbetat.Öka till medelhög hastighet och fortsätt vispa tills smeten är slät och tjock.Skrapa ner smeten från skålens kanter med jämna mellanrum.Tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa tills allt är inarbetat och smeten är slät.
4.Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet.Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de har rest sig ordenligt och känns spänstiga.Låt kakorna svalna helt.
5.Medan kakorna gräddas gör du fyllningen.Häll mjölken i en kastrull och låt den koka upp.Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna till fyllningen för hand i en skål tills blandningen är jämn och slät.
6.När mjölken kokar tar du bort den från värmen och tillsätt 4-5 msk av den i skålen med resten av ingredienserna till fyllningen.Häll sedan blandningen i kastrullen med den varma mjölken och rör om så allt blandas.
7.Låt fyllningen koka upp under vispningen och låt den sedan koka i minst 1 minut.När fyllningen har tjocknat häller du upp den i en skål och täcker över de stfolie för att förhindra att skinn bildas.Låt fyllningen stå i 30-40 minuter så att den svalnar helt.
8.Gör glasyren medans fyllningen svalnar.Använd en elvisp eller matberedare med vispen att vispa ihop florsockret,kakaon och smöret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda (blandningen kommer fortfarande att vara pudrig).Tillsätt mjölken lite i taget och vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är mjuk och luftig.
9.Gör ett hål (ca 2 cm i diameter alltså dm och 3 cm djupt) i mitten på varje cupcake med en vass kniv.Spritsa eller skeda upp fyllningen i hålen sett tillbaka de utskurna cupcakebitarna och skär till dem om de behövs för att kakorna ska jämna på ovansidan.Bred glasyren över kakorna med en palettkniv och avsluta med en virvel.Garnera din cupcake med riven choklad.Testa!Pss Kunde inte lägga ut bilder har inte tid nu FörlåtFörlåt! //Mitt-Liv-Jag
Har nyss vaknat och ätit och de är FREDA!! Fredagsmys och mkt kul. De kommer 4 nya recept ska börja när jag är klar med att skriva här. Nu slutar vi här mst skriva receptet klart idag.Ha så kul fortsätter här snart igen Pusss! //Mitt-Liv-Jag
Kolla gärna recepten och framför allt testa dem.Men iaf de tog hela dagen att hitta dem sen att skriva dem! Så hoppas ni bli glad och nöjer er tills imorgon då de kommmer 4 nya:) Känner ni för att baka? Kolla in här idag imorgon alla dagar förutan vissa då jag inte har tid.Imorgon ska jag skriva ett recept jag har bestämt de är boston cream-cupcakes så kolla in då. Men nu ska jag ta bort lite saker som hamna på golvet när vi leta efter datorn:) den låg under sängen:) och sen nyckeln till mitt smyckeskrin jo den låg bland underkläderna nu behöver jag inte säga så mkt mer om de. Ska kolla tv nu. Hejjdååå
//Matilda
Pss Testa mina kakor som jag skrivt recept på<33 Kommer bild på alla LOVAR! Så snart som möjligt...imorgon lovar jag om jag har tid.
Krämiga chokladcupcakes!
Ingredienser: 12-16 cupcakes
Kaksmet:
75 gram osaltat smör,rumsvarmt
3 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/4 tsk salt
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl standardmjölk
Chokladkräm:
400 gram mörk choklad finhackad plus 50 gram extra till att garnera med (valfritt) Ta ljuschoklad om du inte gillar mörk elr testa har själv inte gjort de.
4 dl vispgrädde
1-2 muffinsplåtar för 12 muffins
Tillagning:
Värm ugnen på 200 grader.Sätt muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2.Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret,strösockret,mjölet,kakaon,saltet och bakpulvret på låghastighet.Vispa tills alla stora smörklumpar är utrörda och blandningen är finsmulig.
3.Vispa ihop äggen och mjölken för hand i en kanna.Vispa ner tre fjärdedelar av mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar med elvispen eller matberedare på låg hastighet.Skrapa ner smeten från skålens kanter,tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa en stund till på medelhög hastighet tills smeten är slät.
4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet.Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan.Låt dem svalna något i plåten eller plåtarna och lägg sedan upp dem på galler och låt dem svalna helt och hållet.
5.Gör chokladkrämen medan kakorna svalnar.Lägg den finhackade chokladen i en skål.Hetta upp grädden i en kastrull tills den precis börjar sjuda.Häll den varma grädden över chokladen,rör om och låt blandningen stå tills chokladen har smält.Rör krämen slät,täck över med plastfolie och låt svalna.
6.Ställ de avsvalnade kakorna på ett plant underlag och gör ett hål (ca 2 cm i diameter och 3 cm djupt) i mitten på varje cupcake med en vass kniv.Använd en tesked och fyll hålen till hälften med chokladkräm.Sätt tillbaka de utskurna kakbitarna och skär till dem om de behövs för att kakornas ovansida ska bli jämn.Bred på resten av chokladkrämen och avsluta med en virvel.
7.Om du vill dekorera dina cupcakes ytterligare kan du riva eller hacka extra choklad och strö den över kakorna.
TESTA! //Matilda<33
Vaniljhjärtan:
Ingredienser:
12 hjärtan (Blir de av de)
225 gram vetemjöl extra till utbakning
150 gram smör i tärningar,plus extra till bakplåten
125 gram strösocker, plus extra att strö över
1 tsk vaniljessens
Tillagning:
1.sikta ner mjölet i en stor skål.Tillsätt smöret och arbeta in det med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens.Rör ner strösocker och vaniljessensen och arbeta ihop till en fast deg.
2.Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en tjocklek av 2 1/2 cm.Ta ut tolv hjärtan med en kakmått som mätter 5cm på bredden och 2 1/2 cm på höjden.Lägg hjärtanen på en lätt smörard bakplåt.
3.Grädda hjärtana i 180 grader i varm ugn i 15-20 minuter eller tills det blivit gyllen gula.Låt dem kallna på ett bakgaller.Pudra dem med lite strösocker strax innan servering. TESTA!//Mitt-Liv-Jag
Partykakor:
Ingredienser
16 kakor (Blir de av de)
115 gram smör rumsvarmt + extra till plåtarna
115 gram farinsocker
1 msk ljus sirap
1/2 tsk vaniljessens
175 gram extra fint vetemjöl
85 gram chokladdrager tex nonstop
tillagning:
1. Smöra 2 bakplåtar lätt. Rör smör och socker vitt och luftigt med en elvisp i en skål och rör sedan ner sirap och vaniljessens.
2.Sikta ner hälften av mjölet och arbeta in det i blandningen.Rör ner nonstopen elr annat och resten av mjölet och arbeta ihop till en deg.Det går lättast med en slickepott.
3.Forma degen till 16 kulor och lägg dem glest på bakplåtarna eftersom de kommer flyta ut under gräddningen.Platta INTE till dem.Grädda kakorna i 180 grader i varm ugn i 10-12 minuter elr tills de blivit gyllen bruna vid kanterna.Ta ut dem och låt dem svalna på bakplåtarna i 2 minuter elr längre.Lägg dem sedan på bakgaller och låt dem kallna helt.
Dem finns i affären men hemma gjorda är godare! Gjort dem och dem är så goda:))
Muffinsmunkar (Inte testad de än)
12 muffinsar
175 gram smör rumsvarmt plus extra till formen
200 gram strösocker
2 stora ägg lätt uppvispade
375 gram vetemjöl
3/4 msk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt
1/2 tsk nyriven muskot
2 1/2 dl mjölk
Överdrag:
100 gram strösöcker
1 tsk mald kanel
2 msk smält smör
Hur man gör:
1.Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Rör smör och socker vitt och luftigt i en stor skål. Tillsätt äggen,lite åt gången,och rör kraftigt efter varje gång.
2.Sikta ner mjöl,bakpulver,bikarbonat,salt och moskot i en separat skål.Häll hälften av mjölblandningen och hälften av mjölken i äggblandningen och vänd ner det försiktigt innan du tillsätter resten av mjölblandningen och mjölken.Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten; de ska fyllas till ungefär 2 tredjedelar. Grädda i 180 grader i varm ugn i 15-20 minuter eller tills muffinsmunkarna är ljusbruna och känns fasta.
3.Rör samman socker och kanel.Pensla de ugnsvarma muffinsmunkarna med smält smör och strö över kanel- och sockerblandningen.Ät de varma elr kalla. TESTA!! Som jag skrev har jag inte testat de än. Nu kommer de några recept till. Hejsvejs!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|