Senaste inläggen
Jag har inte blogga på ett tag. Förlåt! Jag har haft fullt upp. Med vad tänker ni? Joo
Jag har varit hos min kusin och sovit där och dem har ingen tekning. Jag har varit sjuk mkt och jag har varit jättemkt med kompis! Jag har bakat varit borta och städat. Förlåt<3 min statestik sjunker! Hjälp! Snälla säg till era vänner att kolla på denna blogg. Snälla? ska blogga så mkt jag kan resten av året:) ska inte svika er minst ett blogg inlägg varje dag. Kan ju göra de i skolan på bloggplatsen appen. Om jag har matte kan jag ta kort och lägga ut tex. Jag lägger ut bilder men inte så ofta men jag har tp slutat med recepten nu. Jag gör dem när jag kan ist. Mina andra bloggar kan ni sluta kolla på för dem använder jag inte. Men jag ska äta nu ses! //Matildaaa
Förlåt att jag inte bloggat på tre dagar. Men är med kompis bloggar mer sen Hejjdåå
Nu ska jag skriva lite allt möjligt tex vad jag fick i julklapp,receptena(Förlåt),ALLT!
I julklapp fick jag mkt Iphone,böcker,1D (Love 1D),dagbok,smyckeskrin,top model saker,pennor,godis,pengar,tavla,papper,smycken mm.Tycker jättesynd om dem som inte får julklappar:( Hallå? Vi borde bry oss lite mer! Kan vi inte börja bry oss jag gör de. Kan inte tänka på de börjar gråta då:`(
Nu släpper vi de. Vi ska ha fredagsmys chips,godis,läsk och mkt mer.Mamma,pappa och min lillasyster var och handla i
Ö-vik på Willys dem kom hem med 117 varor (kollade). Nu sitter jag på mitt rum och chillar de är ju freda:) Kanske borde göra nåt snart. Ska fortsätta med recepten men hinner kanske inte alla 4 idag tog jättelång tid att hitta bakelser jag ska skriva letar fortfarande.Kunde tyvärr inte komma nå bilder som jag lovade hade fullt upp idag och hade ingen kamra eller mobil (pappa tog den igår) hittade den nyss. Hahha mst börja bli lite snällare använde den fast jag inte fick hahahha de va ju kul?! Har ni nå tips på vad jag kan baka skriv i chatten behöver inte receptet. Snälla skicka lite frågor har tråkigt. FRåga tex om jag har nån sjukdom eller nåt annat? Snälla? iaf ska mysa nu! //Mitt-Liv-Jag
Boston creme-cupcakes
Kaksmet
75 gram osaltat smör,rumsvarmt
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 1/4 dl standardmjölk
2 ägg
Fyllning:
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 tsk vaniljsocker
2 stora äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk majsstärkelse
Glasyr:
6 1/4 dl florsocker
2 dl kakao
150 gram osaltat smör,rumsvarmt
3/4 dl standardmjölk
+ finriven mörkchoklad,att garnera med
1-2 muffinsplåtar för 12 muffins
spritspåse (valfritt)
Tillagning:
1.Värme ugnen till 200 grader.Sett muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2.Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret,strösockret,mjölet,bakpulvret,vaniljsockret
och saltet på låg hastighet tills blandningen är finsmulig.
3.Vispa ihop mjölken och äggen för hand i en kanna.Häll tre fjärdedelar av mjölkblandningen smulblandningen och vispa på låg hastighet tills allt är inarbetat.Öka till medelhög hastighet och fortsätt vispa tills smeten är slät och tjock.Skrapa ner smeten från skålens kanter med jämna mellanrum.Tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa tills allt är inarbetat och smeten är slät.
4.Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet.Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de har rest sig ordenligt och känns spänstiga.Låt kakorna svalna helt.
5.Medan kakorna gräddas gör du fyllningen.Häll mjölken i en kastrull och låt den koka upp.Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna till fyllningen för hand i en skål tills blandningen är jämn och slät.
6.När mjölken kokar tar du bort den från värmen och tillsätt 4-5 msk av den i skålen med resten av ingredienserna till fyllningen.Häll sedan blandningen i kastrullen med den varma mjölken och rör om så allt blandas.
7.Låt fyllningen koka upp under vispningen och låt den sedan koka i minst 1 minut.När fyllningen har tjocknat häller du upp den i en skål och täcker över de stfolie för att förhindra att skinn bildas.Låt fyllningen stå i 30-40 minuter så att den svalnar helt.
8.Gör glasyren medans fyllningen svalnar.Använd en elvisp eller matberedare med vispen att vispa ihop florsockret,kakaon och smöret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda (blandningen kommer fortfarande att vara pudrig).Tillsätt mjölken lite i taget och vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är mjuk och luftig.
9.Gör ett hål (ca 2 cm i diameter alltså dm och 3 cm djupt) i mitten på varje cupcake med en vass kniv.Spritsa eller skeda upp fyllningen i hålen sett tillbaka de utskurna cupcakebitarna och skär till dem om de behövs för att kakorna ska jämna på ovansidan.Bred glasyren över kakorna med en palettkniv och avsluta med en virvel.Garnera din cupcake med riven choklad.Testa!Pss Kunde inte lägga ut bilder har inte tid nu FörlåtFörlåt! //Mitt-Liv-Jag
Har nyss vaknat och ätit och de är FREDA!! Fredagsmys och mkt kul. De kommer 4 nya recept ska börja när jag är klar med att skriva här. Nu slutar vi här mst skriva receptet klart idag.Ha så kul fortsätter här snart igen Pusss! //Mitt-Liv-Jag
Kolla gärna recepten och framför allt testa dem.Men iaf de tog hela dagen att hitta dem sen att skriva dem! Så hoppas ni bli glad och nöjer er tills imorgon då de kommmer 4 nya:) Känner ni för att baka? Kolla in här idag imorgon alla dagar förutan vissa då jag inte har tid.Imorgon ska jag skriva ett recept jag har bestämt de är boston cream-cupcakes så kolla in då. Men nu ska jag ta bort lite saker som hamna på golvet när vi leta efter datorn:) den låg under sängen:) och sen nyckeln till mitt smyckeskrin jo den låg bland underkläderna nu behöver jag inte säga så mkt mer om de. Ska kolla tv nu. Hejjdååå
//Matilda
Pss Testa mina kakor som jag skrivt recept på<33 Kommer bild på alla LOVAR! Så snart som möjligt...imorgon lovar jag om jag har tid.
Krämiga chokladcupcakes!
Ingredienser: 12-16 cupcakes
Kaksmet:
75 gram osaltat smör,rumsvarmt
3 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/4 tsk salt
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl standardmjölk
Chokladkräm:
400 gram mörk choklad finhackad plus 50 gram extra till att garnera med (valfritt) Ta ljuschoklad om du inte gillar mörk elr testa har själv inte gjort de.
4 dl vispgrädde
1-2 muffinsplåtar för 12 muffins
Tillagning:
Värm ugnen på 200 grader.Sätt muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2.Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret,strösockret,mjölet,kakaon,saltet och bakpulvret på låghastighet.Vispa tills alla stora smörklumpar är utrörda och blandningen är finsmulig.
3.Vispa ihop äggen och mjölken för hand i en kanna.Vispa ner tre fjärdedelar av mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar med elvispen eller matberedare på låg hastighet.Skrapa ner smeten från skålens kanter,tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa en stund till på medelhög hastighet tills smeten är slät.
4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet.Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan.Låt dem svalna något i plåten eller plåtarna och lägg sedan upp dem på galler och låt dem svalna helt och hållet.
5.Gör chokladkrämen medan kakorna svalnar.Lägg den finhackade chokladen i en skål.Hetta upp grädden i en kastrull tills den precis börjar sjuda.Häll den varma grädden över chokladen,rör om och låt blandningen stå tills chokladen har smält.Rör krämen slät,täck över med plastfolie och låt svalna.
6.Ställ de avsvalnade kakorna på ett plant underlag och gör ett hål (ca 2 cm i diameter och 3 cm djupt) i mitten på varje cupcake med en vass kniv.Använd en tesked och fyll hålen till hälften med chokladkräm.Sätt tillbaka de utskurna kakbitarna och skär till dem om de behövs för att kakornas ovansida ska bli jämn.Bred på resten av chokladkrämen och avsluta med en virvel.
7.Om du vill dekorera dina cupcakes ytterligare kan du riva eller hacka extra choklad och strö den över kakorna.
TESTA! //Matilda<33
Vaniljhjärtan:
Ingredienser:
12 hjärtan (Blir de av de)
225 gram vetemjöl extra till utbakning
150 gram smör i tärningar,plus extra till bakplåten
125 gram strösocker, plus extra att strö över
1 tsk vaniljessens
Tillagning:
1.sikta ner mjölet i en stor skål.Tillsätt smöret och arbeta in det med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens.Rör ner strösocker och vaniljessensen och arbeta ihop till en fast deg.
2.Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en tjocklek av 2 1/2 cm.Ta ut tolv hjärtan med en kakmått som mätter 5cm på bredden och 2 1/2 cm på höjden.Lägg hjärtanen på en lätt smörard bakplåt.
3.Grädda hjärtana i 180 grader i varm ugn i 15-20 minuter eller tills det blivit gyllen gula.Låt dem kallna på ett bakgaller.Pudra dem med lite strösocker strax innan servering. TESTA!//Mitt-Liv-Jag
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|